Denisiapri puturi
0754.596.300

Foraje pentru realizarea de puturi absorbante

Desi nu foarte cunoscute, forajele pentru realizarea de puturi absorbante au o mare importanta si pot aduce un plus valoare pentru proprietarii de terenuri sau companiile care le administreaza. Find construite intr-un mod asemanator forajelor clasice, cele mai multe puturi absorbane au o adancime cuprinsa intre 20 si 30 de metri, in functie de caracteristicile topografice ale regiunii.

In schimb principiul de functionare este unul diferit. Spre deosebire de forajele obisnuite ce au rolul de a aduce apa din sol la suprafata, prin folosirea de puturi absorbante se urmareste captarea apei in interiorul solului si cresterea permeabilitatii terenului. Permeabilitatea reprezinta proprietatea solului de a nu retine apa si poate fi o caracteristica nepretuita pentru agricultura si industria de constructii.


De ce avem nevoie de puturi absorbante?


Daca terenul pe care il detineti are o structura geologica formata predominant din argile si sedimente ce impiedica scurgerea apei, acesta va suferi fenomenul de “baltire”. Asta se traduce prin faptul ca ploile, zapezile si activitatile de irigatii vor lasa la suprafata solului portiuni intinse acoperite cu apa. Lipsa unor puturi absorbante va impiedica exploatarea in bune conditii a culturilor agricole si poate reduce considerabil valoarea de piata a unui teren.
Prin forarea de puturi absorbante pana la contactul cu panza freatica aceasta problema poate fi usor depasita. Echipele specializate in realizarea de puturi absorbante pot executa foraje la adancimi de peste 20 de metri pentru a capta surplusul de apa si a-l redistribui catre stratul acvifer.

In plus daca sunteti interesat de achizitionarea unui sistem de incalzire a locuintei cu pompe de caldura in sistem apa-apa va veti lovi de asemenea de nevoia unor foraje puturi absorbante. Apa extrasa si folosita in procesul de termoficare va trebui deversata ulterior in sol, iar in lipsa unor puturi absorbante eficiente aceasta ar putea reprezenta un pericol pentru calitatea si stabilitatea terenului dumneavoastra.