Denisiapri puturi
0754.596.300

Foraje puturi de mica adancime

Forajele puturilor de mica adancime se realizeaza cu utilaje actionate manual la o adancime de 10 – 30 metri, in scopul captarii apei freatice. In functie de zona aceste servicii se executa doar la prima sau maxim a doua panza freatica. Sa vedem in continuare ce presupune realizarea unui foraj pentru un put de mica adancime.

Realizarea unui foraj puturi de mica adancime

In general, calitatea apei difera de la caz la caz, iar dintr-un foraj al unui put de mica se pot furniza debite de apa cuprinse intre 500 si 3000 litri de apa extrasa pe ora. Iar in ceea ce priveste calitatea apei exista posibilitatea de a exista in compozitia acesteia nitrati, nitriti sau microorganism, ceea ce inseamna ca nu este tocmai benefic.

De asemenea, aceste foraje nu sunt recomandate pentru realizarea apei potabila, pentru ca nu este tocmai sanatoasa pentru a fi consumata, asa cum mentionasem si in cele de mai sus. De regula astfel de apa poate fi utilizata in domenii care tin de agricultura, sau la nivel casnic, dar numai pentru udarea gradinilor sau pentru curatarea masinii.

In ceea ce priveste timpul alocat acestui serviciu, se realizeaza numai intr-o singura zi, cu utilaje specifice, de regula manuale, demontabile si usor de transportat. Metoda de realizare a forajului este metoda uscat, adica, se poate observa cu usurinta solul si compozitia acestuia de la cel mai mic detaliu.

Avantaje si dezavantaje care insotesc acest tip de foraje puturi de mica adancime

Unul din avantajele acestui serviciu il reprezinta pretul imbatabil. Avand in vedere numarul redus de materiale si utilaje folosite, complexitatea lucrarii nu este atat de mare, iar specialistii in maxim o zi de la contractarea serviciilor pot sa se deplaseze la fata locului pentru a-l realiza. De regula, durata de viata al unui astfel de put de apa este garantat sa functioneze timp de 5 – 10 ani cu conditia ca periodic o echipa specializata sa realizeze procesul de denisipare.

Din punct de vedere al dezavantajelor trebuie sa mentionez faptul ca in compozitia apei pot sa fie elemente chimice si biologice care sa ii scada calitatea. Dar, dupa cum am mentionat anterior, nu este vorba despre apa potabila si utilizarea ei, ci se poate intinde pe numeroase domenii de activitate.

Un alt dezavantaj poate fi scaderea debitului, un debit relativ mic in anumite zone geografice sau cu nisipuri atat de fine incat impachetarea cu margaritar sa nu merite investitia. Tocmai de aceea recomandat este sa fie contactata o echipa de profesionisti care executa aceste lucrari cu o aparatura specializata si speciala de altfel, pentru aceste tipuri de servicii pentru a avea garantia unei lucrari calitative cu o viata lunga.

Foraje puturi de mica adancime – realizare si durata de executie

Forajele puturilor de mica adancime se realizeaza prin forare uscata, intr-un timp relative scurt de maxim o zi cu utilaje specifice, de regula manuale, demontabile, usor de transportat.

Un alt avantaj important pe care am omis sa-l mentionez al acestei metode de forat uscat este ca se observa in timp real centimetru cu centimetru compozitia solului.