Denisiapri puturi
0754.596.300

Obtine o apa mai buna dupa denisiparea si curatarea putului

Curatarea puturilor de la tara este un lucru necesar, deoarece permite rafinarea sursei de aprovizionare cu apa si acest lucru trebuie facut de o echipa de profesionisti. Denisiparea si curatarea putului de namol, argila si alte impuritati, creste calitatea apei de baut.

Cand este necesara denisiparea


Proprietarii neexperimentati ai surselor individuale de apa nu stiu de cate ori trebuie curatat un put si in ce mod ar trebui sa se realizeze un astfel de eveniment. O mare parte dintre experti sunt uniti in opinia ca puturile necesita denisipare si curatare, cel putin de cateva ori pe an. Astfel de masuri sunt necesare pentru a mentine rata de alimentare cu apa suficient de mare. Este important sa retii ca fantana trebuie curatata si spalata chiar si cu un flux de apa bun in gospodarie. Pe fundul fantanii, in timp, se acumuleaza sedimente, care trebuie eliminate in mod sistematic. In caz contrar, sistemul de filtrare se infunda foarte repede si trebuie inlocuit. Instalarea unui filtru nou este o masura costisitoare, astfel incat denisiparea si curatarea namolurilor si a altor contaminanti trebuie efectuata sistematic.

Cauzele poluarii


Este important ca fiecare proprietar al putului sa cunoasca si sa poata determina corect cauza deteriorarii puternice a indicatorilor de calitate a apei. Cel mai adesea, poti intalni sedimentarea apei, care este insotita de o epuizare rapida a resurselor sistemului de filtrare. Prezenta apei murdare cu incluziuni straine este cel mai adesea rezultatul inundarii cu namol ca urmare a schimbarii straturilor de sol, a deseurilor de la suprafata, desprinderea peretilor structurii, spalarea componentelor din acvifer, incalcari ale tehnologiilor de foraj puturi.

Adesea, poluarea este declansata de utilizarea pompelor de apa rotative, care pot fi utilizate exclusiv la o adancime de cel mult zece metri. Pentru a curata acest tip de dispozitiv, trebuie sa folosesti o pompa de vibratii, care se coboara treptat in putul de la baza inferioara. Este imposibil sa cureti manual partea inferioara a putului, astfel incat pentru denisipare si pentru a indeparta complet murdaria si nisipul, va trebui sa utilizezi echipamente speciale care pot elimina chiar si particulele foarte mici.

Denisiparea puturilor si curatarea de namol si nisip folosind echipamente


In prezent, exista sase metode cele mai comune si convenabile care sunt folosite pentru curatarea putului, dar cele mai populare optiuni sunt utilizarea unei pompe de vibratii si a unui compresor.

Folosirea pompei vibratoare


Cu ajutorul pompei, este posibila denisiparea putului si curatarea fara efort fizic, iar dezavantajele acestei optiuni includ incapacitatea de a determina fundul real al putului. Pentru a efectua lucrari de curatare, specialistii folosesc o pompa de vibratie cu admisie de apa de jos, iar pentru tehnologia de curatare se foloseste un furtun fiabil care este montat si fixat pe partea proeminenta a carcasei de admisie a apei prin intermediul unei cleme de furtun; un alt furtun sau tub lung este instalat in interiorul furtunului, urmat de o fixare sigura; unitatea cu duze este coborata in put, dupa care echipamentul este pornit si curatat cu o pompa vibratoare.